Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes exclud desfăşurarea online a evenimentului, în cazul în care acesta nu va putea avea loc fizic din cauza măsurior de distanţare socială impuse ca urmare a pandemiei de Covid-19.

Delegatul general Thierry Fremaux a declarat pentru Variety: „Pentru Cannes, cu spiritul şi istoria sa, acesta este un model care nu va funcţiona. Ce înseamnă festival digital? O competiţie digitală? Ar trebui să întrebăm deţinătorii de drepturi dacă sunt de acord”.

„Filme de Wes Anderson sau Paul Verhoeven pe computer?”, s-a întrebat el retoric. El a făcut referire la premierele „Top Gun: Maverick” şi „Soul”, care au fost amânate tocmai pentru a fi lansate în cinematografe. „De ce am vrea să le arătăm înainte pe un dispozitiv digital?”.

Organizatorii festivalului de pe Croazetă, cel mai important eveniment de gen, au decis să amâne ediţia de anul acesta, care trebuia să aibă loc în luna mai, pentru finalul lui iunie - începutul lui iulie.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.