Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Investigații realizate în ultimii patru ani relevă "încălcarea sistematică" a normelor veterinare ale unor țări care exportă miei, cum ar fi România, Ungaria și Polonia, către Italia.

”Transportatorii și operatorii de abatoare ignoră constant cerințele UE. Iar atunci când sunt prezente, autoritățile veterinare se fac că nu văd sau se plâng că nu au resurse pentru a face inspecții serioase”, avertizează Iris Baumgärtner, din partea organizației Animal Welfare Foundation.

Potrivit unui comunicat al acestei organizații, "un element cheie din regulamentul pentru bunăstarea animalelor pe durata transportului prevede că animalele nu trebuie să fie rănite sau să îndure suferință inutilă. Cu toate acestea, la transporturile cu miei observate prevederile au fost constant încălcate. Au fost încărcați chiar și 850 de miei într-un singur camion pe 4 nivele. Drept rezultat, animalele nu au avut suficient spațiu nici pentru a se așeza și nici la cap atunci când au stat în picioare".

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.