Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Epicentrul focarului cu noul coronavirus COVID-19 din China, orașul Wuhan, capitala provinciei Hubei, a fost redeschis total, în noaptea de 8 Aprilie, la ora zero. Ambasada Chinei a postat imagini spectaculoase.

La 23 Ianuarie, orașul cu peste zece milioane de locuitori, a fost închis total: economie, transport, administrație, educație, circulație pietonală, parcuri.

Pe durata perioadei de blocaj total, la Wuhan au fost trimiși, din întreaga Chină, peste 40.000 de cadre medicale care au acționat în peste 100 de spitale (din care două spitale speciale improvizate și 13 spații temporare construite în timp record), coordonați de cei mai renumiți cercetători și academiciei chinezi.

Ridicarea totală a restricțiilor la Wuhan are loc după ce aici, în ultimele trei luni, au fost înregistrate peste 50.000 de cazuri confirmate, din care peste 47.000 au fost vindecate.

Wuhan s-a redeschis complet în noaptea de 8 Aprilie la ora zero.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.