Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Patronii marilor echipe de fotbal nu mai au încasări, dar fotbaliştii lor se opun diminuării fabuloaselor lor salarii. Contractele lor nu au clauze pentru situaţii de forţă majoră. Vor lua aceste salarii aşa cum sunt, dar unii patroni vor fi obligaţi să desfiinţeze personalitatea juridică a echipelor.

Ce patron ar alege să achite costurile unor echipe ce vor juca fără spectatori până cine ştie când? Afacerea nu mai e predictibilă decât pentru rezerve mari de bani şi cu chef de a le risipi.Situaţia din fotbal este o oglindă pentru starea economică generală? Câteva săptămâni de „stop joc” şi iată o mare diferenţă: guvernele intervin şi anunţă că plătesc ele salariile dacă „cluburile” nu-şi dau afară „jucătorii”. Din ce plătesc? Din împrumuturi. Se vor împrumuta din câştigurile „jucătorilor” de mâine şi de poimâine.

Per total, câte mii de miliarde de dolari au a fi împrumutate? Depinde de SARS-CoV 2. Dacă virusul va fi răpus greu, vor fi necesare multe mii de miliarde.
Pentru România, „licitaţia” începe de la 20 de miliarde.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.