Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Potrivit surselor Antena 3, pe 1 iunie vor fi reluate cursurile în tot sistemul de învățământ, având în vedere predicțiile privind evoluția cazurilor de coronavirus în România.

Anunțul oficial va fi făcut de ministrul Educației, la ora 14:00.

”Comunicarea se va face la ora 14:00 de către Ministerul Educației. Da, facem parte din acel grup operațional, dar decizia e la minister.

În primul rând se ține cont de evoluția cazurilor de coronavirus și de starea de urgență. Pe de altă parte, ținem ca Evaluarea Națională și Bacalaureatul să se susțină anul acesta și nu să vorbim de înghețarea anului școlar.

Atunci, trebuie găsitiă o variantă a începerii anului școlar, indiferent că va fi 1 iunie, 15 iunie, 30 iunie, se va decala structura anului școlar astfel încât să se susțină aceste examene.

Vom vedea apoi ce se va petrece cu restul anilor care nu sunt terminali. E posibil ca decizia să fie diferențiată. Avem șanse mari să desfășurăm anul normal, dacă începem la începutul lui iunie.”, a declarat Iulian Cristache, președintele Asociației de Părinți.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.