Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Companiile continuă lupta împotriva Covid-19 şi au anunţat luni noi donaţii, astfel că Grupul Novartis donează 1,7 milioane lei Crucii Roşii, Fundaţia pentru Copii Ronald McDonald donează 60.000 de euro pentru secţia ATI de la Institutul Naţional de Geriatrie Ana Aslan.

"Grupul Novartis în România (diviziile Novartis Pharma şi Novartis Oncology şi Sandoz) susţine sistemul de sănătate din România cu aproximativ 480.000 dolari, pentru lupta împotriva pandemiei Covid-19", a anunţat luni grupul.

Astfel, Grupul Novartis în România susţine cu aproximativ 380.000 dolari (1,7 milioane lei) Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, pentru a contribui la instituirea unui fond de urgenţă pentru echipamente de protecţie, bunuri şi echipamente medicale care sunt necesare în acest moment pentru siguranţa personalului medical şi pentru tratarea pacienţilor din România.

Autorităţile din sistemul sanitar din România vor coordona alocarea resurselor către spitalele care au cea mai mare nevoie.

„Ne bucurăm că în aceste momente dificile partenerii noştri dau dovadă de unitate, de implicare şi mai ales de umanitate. Doar împreună vom înfrânge acest virus", a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

Separat de sprijinul pe care îl Crucii Roşii, Grupul Novartis în România susţine cu o sumă totală de 50.000 dolari (220.000 lei), cinci spitale din Bucureşi, Cluj Napoca, Iaşi, Ploieşti şi Târgu Mureş pentru a răspunde nevoilor urgente pe care acestea le-au semnalat. Aceste nevoi au apărut în contextul Covid-19 şi sunt legate de achiziţia de echipamente de protecţie, materiale, bunuri şi alte echipamente medicale.

De asemenea, Grupul Novartis în România donează 100.000 de doze de azitromicină 250 mg, produsă de Sandoz, Institutului Naţional de Boli Infecţioase – Prof. Dr. Matei Balş şi reţelei naţionale de spitale de primă linie în lupta împotriva Covid-19. Această cantitate acoperă tratamentul pentru aproximativ 5.000 de pacienţi.

Această contribuţie face parte dintr-un set de programe iniţiate de Novartis ca răspuns la situaţia creată de pandemia de Covid-19 şi este finanţată din fondul global Novartis COVID-19 Response Fund. Prin acest fond, la nivel global, compania oferă subvenţii pentru a sprijini initiaţive din domeniul sănătăţii publice, concepute pentru a ajuta comunităţile să gestioneze provocările pe care le ridică această pandemie.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.