Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Măsurile de carantinare impuse la nivel mondial vor avea ca efect o scădere de până la 5% a emisiilor de gaze cu efect de seră până la finalul lui 2020, a spus, la Digi24, Roxana Bojariu, climatolog al Administrației Naționale de Meteorologie. Aceasta ar fi cea mai mare reducere a gazelor poluante înregistrată de la al Doilea Război Mondial încoace.

“Impactul cel mai mare al acestei situații determinate de coronavirus a fost asupra gazelor cu efect de seră și sunt specialiști care sugerează că până la sfârșitul anului am putea avea reduceri de 5% în emisii. Ar fi cea mai mare reducere de la al Doilea Război Mondial.

A mai fost o reducere de emisii după criza din 2008, în 2009 au scăzut aceste emisii cam cu 1,4%. În afară de reducerea gazelor, avem și reducerea poluării. Acele substanțe care determină intensificarea efectului de seră sunt și poluanții locali, cei care determină probleme pentru sănătatea publică în orașe”, a spus Roxana Bojariu la Digi24.

Însă climatologul avertizează că beneficiile sunt de moment, deoarece nu există ajustări structurale prin care economia lumii să funcționeze cu mai puține emisii.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.