Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reacţia populaţiei la prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României va fi influenţată şi de ceea ce se va întâmpla în alte ţări, în special în state precum Germania, Austria ori SUA, a declarat, pentru Agerpres, sociologul Barbu Mateescu.

„Cred că publicul din România e, în bună măsură, atent şi la ce se întâmplă în alte ţări şi, evident, nu vom fi prima naţiune care să ia un pas într-o direcţie decisivă. Cred că şi autorităţile şi Guvernul se uită cu atenţie la ce măsuri vor lua Germania, Austria, Statele Unite.

„Mă gândesc la Germania, în primul rând, pentru că, din câte ştiu, Germania este prima ţară care începe să vehiculeze ideea unor certificate de imunitate în sensul în care testele relevante să nu mai fie cele pentru identificarea persoanelor care au coronavirusul, ci teste care să măsoare dacă persoana testată are anticorpi, în sensul în care a avut deja boala şi beneficiază de imunitate”, a explicat Mateescu.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.