Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Finanţelor Publice simplifică procedura care trebuie urmată pentru amânarea ratelor de plătit, de către persoanele juridice şi fizice. Persoanele fizice au nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere că le-au fost afectate veniturile, faţă de situaţia anterioară celei de urgenţă. La credite ipotecare, modificarea clauzelor contractuale se face fără acte adiţionale.

Guvernul a aprobat normele de aplicare a prevederilor OUG 37/2020, ce stabilesc condiţiile în care creditorii aprobă solicitările, perioada de amânare şi cea de prelungire a creditelor amânate, iar la ipotecare eşalonarea şi garantarea dobânzilor. La creditele ipotecare, perioada suspendării la plată e de una - nouă luni, până pe 31 decembrie, când este şi scadenţa ultimei rate amânate. Creditorul aprobă solicitarea debitorului.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.