Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În plină pandemie de coronavirus, SUA trimit nave de război spre Venezuela, pentru a lupta cu narco-teroriștii și a-l înlătura pe Maduro. NARCOS. Un cuvânt scurt pentru o lume largă și plină de orori. Un serial excepțional realizat de Netflix și o carte, El Narco, a jurnalistului britanic, Ioan Grillo, care cutremură prin dezvăluirile despre această imensă afacere și coșmar: traficul de droguri. Dar nu despre cărți și filme bazate pe realitate e vorba acum, ci despre noul apogeu al luptei americane pe frontul narco-terorismului.

Statele Unite trimit mai multe nave de război în largul coastei Venezuelei. Operațiunea are ca obiectiv stoparea livrărilor de droguri din America de Sud în SUA, a declarat miercuri președintele american, Donald Trump.

Anunțul a fost făcut la Casa Albă, la începutul conferinței de presă zilnice, care a inclus și cele mai recente cifre despre criza de virus Corona, care a lovit SUA mai mult decât oricare altă țară din lume.

Misiune anti-drog si anti-Maduro


La misiune vor participa aeronavele de supraveghere și unitățile speciale. Operațiunea implică utilizarea de distrugătoare americane și nave de război mai mici, avioane de recunoaștere AWACS și forțe speciale pe teren.

Aceasta este una dintre cele mai mari operațiuni militare americane din regiune, de la invazia din Panama, în 1989, menită a-l îndepărta pe generalul Manuel Noriega de la putere și a-l extrăda în Statele Unite.

Chiar dacă operațiunea militară este menită să diminueze contrabanda în toată regiunea, aceasta este îndreptată, în principal, împotriva guvernului socialist din Venezuela și a lui Nicolás Maduro.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.