Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După Suceava și Țăndărei, ambele orașe închise în acest moment de autorități, au apărut două noi focare de coronavirus în România. Nelu Tătaru, a dezvăluit că evoluția din ultimele ore arată că există două noi focare de coronavirus în România. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere și la populație, anunță EVENIMENTUL ZILEI, care precizează că este vorba de orașele Constanța si Brașov.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat duminică, la Constanţa, că printre cele 114 cazuri de infectare cu COVID-19, confirmate în judeţ, sunt şi trei medici, precum şi cinci cadre medii şi personal auxiliar din unităţi sanitare, un medic de familie fiind în stare critică la secţia de Anestezie Terapie Intensivă.

„Avem 114 cazuri, avem două decese, avem trei medici afectaţi, avem cinci cadre medii şi personal auxiliar, personalul medical rămâne în prima linie şi rămâne în primă atenţie (…). Avem peste 800 de carantinaţi, în contextul în care am avut şi un aflux de cetăţeni străini în zona Constanţei. ”, a spus ministrul, potrivit CAPITAL, în timpul unei vizite efectuate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa.

Potrivit acestuia, vizita la Constanţa este făcută în condiţiile în care numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus este de peste o sută. Ministrul Sănătăţii, a mai menţionat că în această zonă este un aflux mare de persoane din exterior, judeţul fiind un potenţial focar de infectare cu noul coronavirus dacă nu sunt respectate măsurile de „izolare, carantinare, identificare”.

„Nu vreau să mai avem ce am avut la Suceava. Suceava este un focar pierdut de sub control, pe care încercăm să îl rezolvăm militar în acest moment. La nivel de Constanţa, avem un aflux mare din exterior, care poate la un moment dat să deraieze sau să deranjeze tocmai lucrul bine făcut în unităţile sanitare. Este un potenţial focar dacă nu avem grijă de acele măsuri de izolare, carantinare, identificare. (…) Trebuie să avem foarte mare grijă la izolarea şi distanţarea socială şi trebuie să avem mare grijă cu personalul nostru medical”, a declarat Tătaru, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, la finalul vizitei pe care a făcut-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Toate cadrele medicale de la Secţia din Zărneşti a Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie Braşov sunt izolate şi vor fi testate, luni, privind o posibilă infectare cu COVID-19, după ce un pacient internat în această unitate medicală a fost depistat pozitiv, a declarat duminică managerul Spitalului de Psihiatrie, dr. Nicuşor Bîgiu, citat de AGERPRES. Conform acestuia, pacientul în cauză are ca dată probabilă a contaminării 25 martie şi a început să prezinte simptome şase zile mai târziu, fiind testat şi ulterior confirmat cu coronavirus.

Dezastrul de la Suceava se poate repeta și la Arad! O spune chiar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-un interviu pentru DIGI24. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: „Este o transmitere locală, nu la nivelul Sucevei, dar dacă nu se iau măsuri poate ajunge la nivelul Sucevei. Avem o apropiere și de punctele de trecere de la Nădlac. Acolo avem un aflux important, în care cei care intră, la un moment dat, acuzând fenomene sunt duși la spitalul din Arad. Afluxul este mai mare, dar dacă este foarte bine controlat putem stăpâni și menține ritmul pe care îl avem acum“.

Peste 100 de bătrâni sunt în pericol din cauza COVID -19. Un focar de infecție a apărut într-un cămin din Galați și a îmbolnăvit mai multe persoane. Instituția privată este în carantină, fiind păzită de jandarmi, iar autoritățile caută un manager care să gestioneze situația, precizează JURNALUL NAȚIONAL. Sâmbătă un bătrân cu simptomele viruslui a murit, iar autoritățile au confirmat că victima a fost infectată cu COVID-19.

Anterior, ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că după Suceava, orașul Țăndărei din județul Ialomița, este cel de-al doilea oraș care intră în carantină, amintește GÂNDUL. „Așadar, în OM 7 emisă astăzi 4 aprilie am stabilit: Se instituie carantină pentru Țăndărei. Vom permite doar transportul de marfă, aprovizionarea populației și pt persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și desfășoară activități economice, sau ordinea publică, sanitară. Vreau să anunț cetățenii din Țăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor MAI în colaborare cu cele ale MApN. Vom aplica legea!”, a declarat Marcel Vela.

Raed Arafat trage un semnal de alarmă și spune că dacă populația nu înțelege măsurile luate de autorități, riscul e să apară focare pe care nu le poate controla, anunță ANTENA3. „Lumea trebuie să înțeleagă că avem o echipă care lucrează zi și noapte. Munca nu se poate opri. Vrem să reușim să limită un pic impactul. Actorul principal, actorul nostru, e populația. Dacă populația nu înțelege măsurile pe care le luăm, riscul e să apară focare pe care nu le putem controla. Așa putem ajunge la măsuri mai dure pentru carantinare“.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Considerați că, după Suceava și Țăndărei, este necesar ca și alte orașe/comunități să fie izolate pentru a opri răspândirea coronavirusului?


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.