Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din toată țara au nevoie de 25 de milioane de echipamente de protecție, pentru o perioadă de trei luni de criză provocată de noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de Dorel Săndesc, președintele asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România.

”Pe un pat, pe un pacient, câte se schimbă, e un medic, e o asistentă care schimbă la 4 ore echipamentul. Așa am calculat și am ajuns la numărul de cinci milioane și jumătate de combinezoane impermeabile, halate chirurgicale, halate de unică folosință, măști cu protecție înaltă. Cinci milioane din fiecare. Adică 25 de milioane de echipamente. La ATI, noi suntem în total acum undeva la 2000 de medici pe ATI, iar aceste echipamente sunt pentru 3 luni,” a declarat Dorel Săndesc, președintele asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România, la EuropaFM.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.