Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Asociaţia Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) trage un semnal de alarmă privind importanţa ridicării restricţiei la export a mediamentelor.

În contextul pandemiei de COVID-19, Comisia Europeană şi statele membre prioritizează dezbaterea cu privire la alocarea raţională a medicamentelor pentru a preveni lipsa acestora şi pentru a asigura o aprovizionare adecvată, cu scopul final de a proteja sănătatea publică, păstrând totodată integritatea pieţei unice, informează asociaţia.

Astfel, ADEM aduce, din nou, în atenţia publică şi a autorităţilor competente din România, importanţa ridicării restricţiei la export adoptate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 428 din 12/03/2020 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 202 din 12/03/2020. Asociaţia susţine că măsura pe care România a implementat-o din 12 martie, de a suspenda temporar distribuţia în afara teritoriului României, pe o perioadă de 6 luni, a medicamentelor cuprinse în Canamed, nu vine în spiritul asigurării prevenţiei şi tratării afecţiunilor asociate infecţiei cu SARS-COV-2 şi nu este una de solidaritate europeană.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.