Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Țări bogate, ca SUA, Marea Britanie sau Germania, încearcă să fie cu un pas înaintea pandemiei și pregătesc teste foarte eficiente, care să depisteze persoanele infectate.

Și asta pentru a putea debloca economiile intrate în repaus forțat. Astfel s-ar emite niște pașapoarte de imunitate, iar oamenii s-ar putea întoarce la muncă. Există mai multe teste folosite sau aflate în stadiu de proiect, pentru depistare infecției.

RT-PCR este testul cel mai răspândit pentru depistarea unei infecții active cu coronavirus. Localizează o anumită secvență de genă aparținând virusului și crează mai multe copii care pot fi apoi ușor detectate. Andrew Preston, profesor la Universitatea Bath, spune că testul PCR este eficient, dar personalul sanitar care prelevează probele din nasul și cerul gurii pacienților trebuie să-și facă treaba foarte bine, conform theguardian.com.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.