Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Efervescența actuală, în mare măsură justificată la nivel comunitar, ar trebui să reprezinte un mediu fertil pentru dialogurile dintre experți și practicieni și o formă de relansare a agorei antice, în paradigme proaspete.

Sociologul Thomas Luckman vorbește de necesitatea conflictelor sociale și de cea a revoltelor profanilor, în beneficiul rescrierii realității. Lucrurile nu vor reveni într-un stadiu primar, ci mai degrabă, se vor reconfigura. E greu de crezut că umanitatea își va pierde esența genei, deja modificată de diversele forme de guvernare națională, sau de grup.

Vedem exemple negative (...) în modul în care au fost rescrise paradigmele politice din țară și nu numai, unde politicile de stânga se confundă cu cele de dreapta și vice-versa, iar valorile promovate sunt puse în umbră, de forma pe care o iau acestea, prin, mult spus, strategiile de comunicare. Vedem personaje care flutură discursuri excelente, dar lipsite de autentic.

Schimbarea, așadar, ar presupune o reașezare în care să păstrăm tot ce a fost bun, tot ce ne-a ținut în viață și să ne concentrăm pe construcția, de la zero, a acelor piloni valorici, lăsați mereu pentru actul 2. Suntem în scenariul actului 2.

Dar avem avantajul acestui stop-cadru de moment. Asta e șansa noastră, a celor care suntem dispuși să îmbrățișăm schimbarea și sper să fim cât mai mulți.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.