Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cea mai importantă problemă a momentului este când şi cum se va sfârşi criza generată de coronavirus. Care sunt scenariile şi cum ieşim din coşmar. Nu sunt medic, aşa încât toată documentaţia vizează analize în domeniul deciziei în criză şi a studiilor prospective, acolo unde mă pricep cu adevărat.

Şi am găsit multiple surse, analize, dezbateri şi abordări distincte, contradictorii, altele controversate de—a dreptul. Cea mai completă analiză a perspectivei am găsit-o în The Atlantic, tot peste ocean, şi mi-am permis să o raţionalizez analiza în termenii deciziei în criză şi a scenariilor prospective aici.

Opţiunile merg de la o sincopă a omenirii de 3 luni, până absorbim şi ne obişnuim cu criza până la o ameninţare eternă şi constantă la adresa omenirii, cu un virus ce se adaptează şi se schimbă în fiecare sezon şi care trebuie combătut cu vaccin potrivit de fiecare dată. Ceea ce ne obligă să ne obişnuim să trăim cu virusul de aici înainte.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.