Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Suspendarea plăţii ratelor la creditele bancare pe o perioadă de până la maximum nouă luni, decisă recent de Guvern, nu-i va scuti pe debitorii băncilor şi de plata ratelor la poliţele de asigurare ataşate acestora. La fel stau lucrurile şi în cazul contractelor de leasing auto, unde ratele la poliţele asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) şi CASCO sunt incluse în cele de leasing, dar există şi situaţii unde amânarea ratelor RCA este imposibil de făcut.

Astfel, ratele la poliţele de asigurare de viaţă sau a imobilelor în cazul creditelor imobiliare, ipotecare sau de consum, în unele cazuri, vor trebui plătite în continuare, spune Ovidiu Wlassopol, membru în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). De altfel, aceste poliţe nu sunt încheiate cu băncile, ci cu firmele de asigurări. „Plata poliţelor de asigurări pentru locuinţe sau de viaţă care sunt ataşate creditelor imobiliare, ipotecare sau altor tipuri de credite nu se suspendă. Ordonanţa Guvernului prevede doar suspendarea ratelor bancare, în schimb nu spune nimic despre rata poliţelor de asigurări”, a declarat Ovidiu Wlassopol pentru Jurnalul.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.