Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În ultimele zile, zeci de cadre medicale de la mai multe spitale din ţară şi-au anunţat demisia, s-au pensionat ori au intrat în concediu medical invocând lipsa echipamentelor de protecţie sau, pur şi simplu, frica de o infecţie cu noul coronavirus.

În România, sunt confirmate 2.460 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. La ora transmiterii bilanţului, la Spitalul Judeţean Arad, nu mai puţin de 83 de angajaţi, dintre care 34 medici, anunţă că intră în concediu medical, în timp ce alţi 14 medici şi-au depus dosarul de pensie sau pur şi simplu demisiile. „Nouă medici şi-au depus chiar astăzi dosarul de pensie, şi alţi cinci, care nu se încadrează în vârsta necesară, şi-au depus demisia. Au invocat motive personale, că îşi pun în pericol familia”, a declarat managerul spitalului, Carmen Lucuţa, care a subliniat faptul că unitatea medicală a rămas fără toţi cei şase medici de boli infecţioase în mijlocul pandemiei de coronavirus.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.