Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

De astăzi au intrat în vigoare modificările aduse OUG 1/1999 privind regimul stării de urgență. Astfel, până astăzi, amenzile aplicate pentru nerespectarea OUG 1/1999 erau de la 100 lei la 5.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 1.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice, fără alte măsuri complementare.

Începând din 01 aprilie 2020, minimul amenzilor s-a majorat de 20 de ori pentru persoane fizice, de 10 ori pentru juridice iar maximul de 4 ori pentru persoane fizice. Posibilitatea plății a jumătate din minimul amenzii s-a anulat.
În plus modificarea prevede că se poate aplica și una sau mai multe dintre următoarele sancțiuni contravenționale complementare, prevăzute în ordonanțele militare: a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție; b) interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate; c) suspendarea temporară a activității; d) desființarea unor lucrări; e) refacerea unor amenajări.

Integral pe CurentulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.