Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O secție a Spitalului Județean din Galați a fost închisă, după ce o asistentă medicală a fost diagnosticată cu coronavirus, iar ceilalți colegi ai săi au fost trimiși în izolare la domiciliu. Colegii asistentei urmează să fie testați de coronavirus miercuri.

Mai exact, 29 de cadre medicale de la Secția Medicală nr. 1 sunt izolate la domiciliu, potrivit conducerii Spitalului „Sf. Apostol Andrei”.

„Sunt 29 de cadre medicale izolate la domiciliu, 6 medici, din care 3 interniști, 2 radiologi și un neurolog, 15 asistenți medicali din Medicală 1 și Radiologie și opt îngrijitoare. În Secția de Medicală 1 nu se mai fac internări, se vor face internări doar pe Secția Medicală 2. Acești salariați sunt în curs de testare, azi îi testăm. Chiar dacă ies negativ, Direcția de Sănătate Publică ne-a recomandat să stea în izolare la domiciliu”, a afirmat directorul Alina Dobrea.

Asistenta cu coronavirus a intrat în contact cu mulți angajați ai spitalului. Aceștia au fost testați și sunt sănătoși, a mai spus conducerea unității medicale.

„Am mai avut 32 de contacți la UPU cu asistenta confirmată cu COVID, aceștia au ieșit toți negativ (...) Ei vin la muncă din ordinul secretarului de stat Arafat”, a explicat directorul Alina Dobrea.

Trei pacienți cu coronavirus se află internați în spitalul respectiv. Toți sunt la Terapie Intensivă, însă starea lor e stabilă.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.