Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În timp ce aproape toate statele Europei au instituit regimuri de izolare strictă, o țară face opinie separată, lăsând viața să-și desfășoare cursul normal.

Cluburile de noapte și restaurantele sunt deschise, însă adunările mai mari de 50 de persoane au fost interzise de duminică. Societatea de transport public din Stockholm a anunțat că numărul călătorilor săi a scăzut cu 50%. Sondajele arată că jumătate dintre cetățenii capitalei lucrează de la distanță, grație unei culturi corporatiste care încurajează de multă vreme programele de muncă flexibile.

Strategia guvernului suedez împotriva epidemiei este auto-responsabilitatea. Autoritățile speră să încetinească răspândirea propagării virusului fără a apela la măsuri draconice. Marea majoritate a suedezilor aprobă această abordare, arată un sondaj național realizat de institutul Novus. În plus, încrederea în autorități este mare, ceea ce îi determină pe oameni să pună în practică recomandările de bună voie, fără a avea senzația că sunt constrânși.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.