Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează astăzi Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

UPDATE 12.00 - Premierul Ludovic Orban a ajuns, la această oră, la spitalul de campanie ROL II, ridicat de MApN în Otopeni, fiind urmat de preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului este echipat cu mască de protecţie şi mănuşi.

La o primă reacţie, preşedintele a spus că "totul arată foarte bine".

UPDATE 11.05 - Preşedintele Klaus Iohannis va merge împreună cu premierul Ludovic Orban în vizită la spitalul de campanie din Otopeni.

--------------

Ştirea iniţială 09.11

Potrivit anunţului făcut de Preşedinţie, vizita şefului statului va avea loc la ora 12.

Pe 19 martie, Ministerul Apărării Naţionale anunţa că a început pregătirile în Otopeni pentru montarea unui spital de campanie în incinta Institutului Ana Aslan, unde vor fi trataţi bolnavi de coronavirus.

Formațiunea medicală ROL II va avea corturi medicale și containere care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare şi zonă de decontaminare.

Militarii au mai ridicat spitalul ROL II o singură dată, în 2015, când România se pregătea pentru a prelua eventuale cazuri de Ebola.

Primele operațiuni care se vor executa la fața locului vizează pregătirea terenului pentru montarea containerelor și echipamentelor.

Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19.

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcția medicală, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Carol Davila", Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Formațiunea medicală de nivel ROL II al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO "Saber Guardian 19" și "Vigorous Warrior 19" – cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România.

Ministerul Apărării Naţionale continuă să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare.

De asemenea, MApN are pregătite forțe și mijloace gata sa intervină în orice moment, dar, suplimentar, are și personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională.

Coronavirus, în România
Potrivit ultimului anunţ la Grupului de Comunicare Strategică, în România sunt 1.292 de cazuri confirmate până în prezent, 263 fiind doar în ultimele 24 de ore.

Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

26 de români morți, alți 24 în stare critică - ultimul bilanț de coronavirus în România.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 94 de ani.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.