Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Primul lot de 15 de izolete de concepţie şi producţie românească a fost recepţionat vineri, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN). În total, vor fi livrate 100 de astfel de echipamente, arată sursa citată.

„Dispozitivele medicale recepţionate de Departamentul pentru armamente şi Direcţia medicală a MApN sunt produse în serie după un proiect de cercetare militară – „Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC”, dezvoltat de cercetători ştiinţifici militari specializaţi în proiecte în domeniul CBRN (ameninţări de tip chimic, biologic, radiologic şi nuclear)”, conform sursei citate.

Prima comandă a MApN se ridică la un număr de aproximativ 100 de izolete, care vor fi distribuite, prin Direcţia medicală, sistemului medical naţional.

„Producţia de izolete va continua şi după onorarea primei comenzi, pentru a răspunde cerinţei în creştere pentru aceste dispozitive medicale. În a doua parte a vizitei, cercetătorii ştiinţifici din cadrul Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie au prezentat oficialilor din Guvernul României, la sediul instituţiei militare de cercetare, prototipul unui alt proiect dezvoltat recent pentru susţinerea eforturilor de combatere a pandemiei cu COVID-19: „Modul pentru izolarea personalului contaminat cu agenţi biologici -BIOEVAC”, destinat izolării în condiţii de siguranţă a pacienţilor, inclusiv a celor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, care produce boala COVID-19”, mai arată Ministerul Apărării.

Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.