Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Banca Națională a României a decis amânarea cu trei luni, cu posibilitate de prelungire pentru șase luni, a plății unor obligații ale instituțiilor bancare din România astfel încât acestea să beneficieze de cât mai mulți bani în această perioadă de pandemie de coronavirus. Oficialii Băncii Centrale au răspuns rapid după ce guvernul a decis, prin OUG, amânarea cu până la nouă luni a plății ratelor bancare pentru cei care au suferit de pe urma COVID 19.

Această amânare va genera venituri în scădere pentru bănci ceea ce înseamnă posibilități mai mici de creditare pentru economie. ”În vederea concentrării resurselor către finanțarea populației și a firmelor, a reducerii impactului asupra situațiilor financiare sau asupra activității operaționale a instituțiilor de credit, Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României, în ședință de urgență, a analizat o serie de măsuri relevante din perspectiva rezoluției bancare, în contextul efectelor economice ale pandemiei cu COVID 19 și al altor hotărâri privind funcționarea sistemului bancar”, se spune într-o informare a BNR.

Ca urmare a acestor considerente, Consiliul de administrație al BNR a hotărât amânarea cu trei luni, cu posibilitate de prelungire până la șase luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.