Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O criză este un moment de reflecţie. Individuală, gen ”ce-aş fi făcut eu pentru ceilalţi...”, colectivă: ”e cazul să ne schimbăm ca societate, e un moment oportun acum”. Foarte puţini dintre noi suntem, la acest moment, calificaţi să dăm răspunsuri corecte, tehnice, la prima ipostază. Cei mai mulţi aşteptăm cuminţi soluţiile identificate de alţii, de oficialităţi, de instituţii (ce pompos sună!).

Ne punem nădejdea în abordări miraculoase, în sfaturi magice, în rezolvări rapide. Suntem pregătiţi să respectăm tot ce ni se cere, cu speranţa că nu ni se va cere prea mult. Suntem gata să suferim, încrucişând un pic degetele la spate ca totuşi, suferinţa să fie scurtă şi nu foarte dureroasă. Încă ne plac scurtăturile, avem, mulţi, propriile soluţii pentru făcut rost de una, de alta. Se manifestă, da, o solidaritate socială în asemenea momente. Comunicăm mai mult, devenim inventivi, ne apucăm de proiecte uitate, găsim resurse neaşteptate de ironie. Poate suntem chiar mai toleranţi. Poate mai organizaţi. Poate mai sinceri. Poate mai buni.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.