Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cetățenii care sunt racordați la rețeaua de gaze naturale trebuie să își aleagă furnizorul în această vară, iar daca aceasta alegere nu va fi făcută scriptic, ei vor rămâne la actualul furnizor, la prețurile pe care le decide acesta. Milioane de oferte vor fi trimise în următoarele 3 luni, având în vedere că, începând de la 1 iulie 2020, piața gazelor naturale se va liberaliza, iar prețurile pentru furnizarea gazelor naturale la clienții casnici nu vor mai fi reglementate de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). În mod normal, liberalizarea ar trebui sa aducă ieftiniri la gaze, având în vedere că, pe piața, acestea se ieftinesc constant de luni de zile, având in vedere supraoferta, dar si contextul international.

Decizia de liberalizare a fost publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare din aprilie. Astfel, clienții casnici trebuie să își aleagă furnizorul de gaze naturale și până la data de 30 iunie 2020 să încheie cu acesta un contract aferent furnizării gazelor naturale în regim concurențial. Clienții casnici pot accepta orice ofertă-tip publicată de societatea furnizoare sau de către orice alt furnizor de gaze naturale. Lista lor poate fi gasita pe site-ul ANRE,ca si ofertele acestora, cu link direct catre paginile proprii de internet.

Trebuie informare temeinică

Consumatorii casnici pot solicita ei înșiși unui furnizor o ofertă privind condițiile comerciale și prețul de furnizare în vederea negocierii acestora, după caz, ori pot recurge la selectarea furnizorului prin procedee specifice de licitație/achiziție publică, dacă este cazul.

Integral pe Cotidianul