Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Din nefericire abundă mărturiile celor care lucrează în sistemul sanitar în care se acuză lipsa de materiale şi echipamente. Problema e sistemică şi ne forţează să ne întrebăm cum am ajuns aici. Motivul evident e că s-au început târziu achiziţiile când deja era penurie pe piaţa internaţională. Guvernanţii noştri au pierdut cel puţin o lună de pregătire logistică pentru epidemie, dar asta trebuie discutat separat.

De ce suntem într-o aşa de mare măsură dependenţi de piaţa internaţională, la fel, e o discuţie separată. Mai este un motiv, unul care până la această epidemie ne costa bani şi în timpul acesteia costă vieţi. Acesta este sistemul complet descentralizat de achiziţii la nivel de spitale, unul care are efecte negative pe toate nivelurile. Acesta produce penurie, nesiguranţă şi costuri mari pentru bugetele publice. Afectează grav pacienţii şi personalul medical, forţati să improvizeze, să facă rost singuri de materiale, medicamente şi echipamente sau să se mulţumească cu absenţa lor.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.