Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rezultatele analizei genetice a coronavirusului SARS-CoV-2 şi altor tulpini similare au „arătat clar că acesta nu este un virus fabricat sau manipulat în laborator”, au transmis cercetătorii de la Institutul Scripps într-un studiu publicat în Nature Medicine.

„După ce am comparat datele secvenţierii genoamelor tulpinilor cunoscute ale coronavirusului, am putut stabili cu fermitate că SARS-CoV-2 a apărut ca urmare a unor procese naturale”, au concluzionat cercetătorii de la institutul Scripps. Coronavirusurile determină boli cu grade diferite de severitate. Prima tulpină de coronavirus care a provocat o boală gravă a fost cea care a determinat epidemia SARS (Sindrom sever respirator acut) izbucnită în 2003 în China.

O a doua tulpină de coronavirus care a produs o îmbolnăvire gravă a fost cea care a declanşat epidemia de MERS (Sindromul respirator din Orientul Mijlociu) din Arabia Saudită, în 2012. De fapt, spun oamenii de ştiinţă, SARS-CoV-2 este al şaptelea coronavirus cunoscut transmisibil la oameni> spre deosebire de MERS-CoV şi SARS-CoV, celelalte patru sunt asociate cu simptome uşoare.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.