Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Parchetul General a declanșat o acțiune de cercetare în centrul vital de coordonare a sistemului de combatere a epidemiei, provocând o perturbare a echilibrului în Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, condus de Raed Arafat. Profesorul Adrian Streinu Cercel, unul dintre comunicatorii cu grad înalt de credibilitate, nealterat de disputele politice, director al Institutului Matei Balș, membru al Grupului, refuză să se mai adreseze populației în urma deschiderii dosarului.

Adrian Streinu Cercel intră în „grevă de comunicare” ca un protest față de dosarul deschis la Parchetul General pentru „divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, faptă prevăzută de art. 304 alin.(1) din Codul Penal”, potrivit precizărilor Parchetului General. Există în momentul de față o suspiciune de fapte penale care planează asupra tuturor membrilor grupului de specialiști care se reunesc pentru a da argumente tehnice și științifice pentru măsuri cu valoare de recomandări sau decizii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU).

Referirea la Codul Penal pe care o face Parchetul General arată în art. 304 conținutul faptei și sancțiunile pe care le atrage : „Divulgarea fără drept a unor secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicității, de către cel care le cunoaște datorită atribuțiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.