Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Educației a luat decizia de a solicita, pe firul scurt, polițiștilor, jandamilor și altor autorități ca elevii de liceu care nu respectă interdicțiile impuse de situația de urgență și se strâng în parcuri sau pe stradă să fie legitimați.

Măsura este luată în sensul de a-i determina pe liceenii care nu respectă restricțiile privind adunările în aer liber să rămână la domiciliu. Prima măsură în acest sens a fost luată de conducerea Inspectoratului Școlar General Vrancea. Măsura nu va fi urmată și de alte sancțiuni împotriva elevilor, fiind folosită pe post de sperietoare, susțin cei care au pus în practică pentru prima dată această solicitare a ministerului. Polițiștii din această localitate au stabilit că îi vor legitima, și așa cum cere situația, îi vor sfătui să rămână acasă în perioada pandemiei. „Este posibil ca, în această perioadă, dragi elevi, să fiţi legitimaţi dacă ieşiţi pe străzi. Vă indicăm să staţi cât se poate de mult acasă. Rugăm toţi colegii profesori să ţină legătura cât mai des, prin mijloace online, cu elevii.

Vă rugăm să vă informaţi doar din surse sigure. Mesajul nostru către elevi, părinţi şi profesori îndeamnă la calm şi responsabilitate”, se arată într-un comunicat de presă.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.