Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Decretul emis de președintele Iohannis privind starea de urgență produce multe probleme în Justiție și nu numai. După închiderea instanțelor, a parchetelor, dosarele aflate în lucru au fost amânate. Doar cauzele urgente au mai ajuns pe masa magistraților. Dar printre problemele pe care le ridică decizia șefului statului este și cea legată de prescripția unor fapte.

Astfel că, prin natura specială a Decretului de instituire a stării de urgență, această hotărâre vizează și soarta termenelor procedurale și de altă natură pe toată durata stării de urgență. Decretul prezidențial, intitulat Domeniul justiției, reglementează cu titlu special regimul juridic al termenelor de prescripție și de decădere. „Prescripţiile şi termenele de decădere de orice fel nu încep să curgă, iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe toată durata stării de urgenţă instituite potrivit prezentului decret”. Prin urmare, termenele de prescripție și cele de decădere, atât substanțiale, cât și cele procedurale nu vor începe să curgă până la expirarea stării de urgență.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.