Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nicolae Bădălau este părintele spiritual al şlagărului „Să vină diaspora, că noi ne pişăm pe ea”. Balada lui Bădălău a devenit şlagăr în contextul epidemiei de coronavirus, chiar dacă versiunea originală nu vorbea despre dezinfectatnte, ci despre alte lichide. Trubadurii care o fredonează ar trebui lăsaţi acum, că n-avem timp de ei, dar n-ar trebui uitaţi când lucrurile vor reveni la normal.

Refrenul lor este banal şi previzibil, dar nu mai puţin ticălos: românii din diaspora se întorc ca să ne îmbolnăvească pe noi, cei rămaşi în ţară, şi să se trateze de coronavirus pe banii noştri, pentru că ei n-au plătit taxe şi impozite în ţara noastră. Să stabilim, totuşi, nişte fapte. Or fi şi în diaspora idioţi şi cretini, cocalari şi piţipoance, probabil că în aceeaşi proporţie în care sunt şi printre cei rămaşi în România.

Acesta nu este, în sine, un criteriu. Sau dacă e, nu putem să nu constatăm, totuşi, că cel mai eficient răspândac de coronavirus nu e un „căpşunache”, ci un superb exemplar de român rămas în ţară – şi rămas tocmai pentru că el n-avea niciun motiv să emigreze în Occident: fost miliţian, fost poliţist, beneficiar de pensie specială, apoi angajat la stat, la Primăria Sectorului 4. O treime dintre cei declaraţi infectaţi la această oră i se datorează – un record care mă îndoiesc că va fi egalat prea curând.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.