Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În jur de 5-6.000 de români așteptau cu înfrigurare și mînie la granița dintre Austria și Ungaria. Unii strigau ”Vrem casă/ Vrem acasă”, alții „Și noi suntem români/Și noi suntem romani”. După pertractări cu guvernul maghiar, a fost organizat un culoar sanitar și miercuri dimineața au intrat în țară. S-au împrăștiat ca potîrnichile.

Circulă o altă informație, conform căreia aproximativ 4.000 de repatriați ar fi declarat că se întorc din Liechtenstein. Adică aproximativ 10% din populația micuțului stat a dispărut într-o singură zi. Încă trei zile și Liechtensteinul rămîne gol. Asta dacă declarațiile ar fi adevărate. Repatrierea din Liechtenstein este doar o șmecherie a românilor pentru a evita carantina. În vreme ce diasporenii din coloana umanitară au traversat Ungaria și au atins pămîntul strămoșesc, la televiziuni se difuza știrea că alți 5-6.000 de români așteaptă la granița dintre Austria și Ungraria. Imaginile prezentau alte grupuri agitate. Unii dintrei ei făceau focul în marginea platformei betonate de trecere a graniței. Aveau figura unor țigani rămași pe drum. Surse din Poliția Română vorbesc despre întoarcerea în țară a celei mai puternice bande de spărgători de mașini din Italia. Era alcătuită numai din ai noștri. Și la granița Austriei cu Slovenia așteaptă alte grupuri mari de români. Unii, meseriași în construcții, alții, plecați pe la munci agricole, unii, cerșetori, alții, cu specialități în cine știe ce. Dumnezeu știe cîți și de unde și în ce stare medicală!

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.