Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Medicii nu se pot apăra împotriva coronavirusului din cauza lipsei echipamentelor de protecție, dar și din cauza absenței spațiilor necesare pentru dezinfecție. Lipsa de protecție a medicilor are însă repercusiuni și asupra bolnavilor, riscurile împrăștierii virusului fiind enorme.

Asistentele și medicii luptă împotriva coronavirusului aproape cu mâinile goale, pentru că echipamentele de protecție sunt ca și inexistente în spitale. Grav este că, în absența unei infrastructuri adecvate în unitățile sanitare, chiar și cu astfel de echipamente protecția este imposibilă. ”Medicii trebuie să semnaleze la direcțiile de sănătate publică și la conducerea unităților sanitare despre lipsa echipamentelor de protecție.

Noi am luat notă de toate plângerile și le susținem demersurile lor pentru protecție. Vom cere oficial Ministerului Sănătății să rezolve această problemă. Eu sunt în spital de trei zile și sunt chirurg, nu epidemiolog. Chiar dacă nu sunt combinezoane, suntem obligați să stăm în prima linie. Pe de altă parte, ce protecție să ai și unde să te schimbi?

Eu sunt chirurg și mă duc la urgențe când apare un pacient cu coronavirus pe care îl doare și burta. În ce încăpere ar trebui să mă îmbrac eu în combinezon și după aia să vină altcineva să mă dezbrace într-o altă încăpere, care să fie sterilizată ulterior, este practic imposibil. Nu ai infrastructura și capabilitatea tehnică de a te proteja. Coronavirusul este chiar de speriat, pentru că nivelul de contagiune este mult mai mare decât al gripei, iar extinderea în lume este uriașă.

Germania a închis granițele cu Franța, Austria și Elveția, asta spune ceva. Au o spaimă și spaima neamțului nu survine așa de ușor, pentru că oamenii ăia în istoria lor recentă au trăit spaime și mai mari și sunt instruiți pentru asta. În Marea Britanie, poliția și armata patrulează pe străzi, ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze”, ne-a declarat dr.Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.