Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Amendă colosală pentru gigantul Apple. Autoritatea de concurenţă din Franţa a stabilit o amendă de 1,1 miliarde de euro (1,23 miliarde de dolari) pentru producătorul american de iPhone-uri, din cauza practicilor anticoncurenţiale în reţeaua sa de distribuţie şi de retail.

Se pare că aceasta este cea mai mare amendă acordată vreodată de Autoritatea de concurenţă de la Paris şi vine într-un moment în care marile companii americane din domeniul tehnologiei sunt verificate de organismele europene de reglementare din cauza poziţiei lor dominante pe piaţă, o modului în care îşi plătesc impozitele şi protejează drepturile consumatorilor, transmite Reuters, citată de agerpres. Apple însă, a anunţat că va face apel.„Decizia Autorităţii de concurenţă din Franţa este dezamăgitoare, este legată de practici din urmă cu un deceniu”, a anunţat Apple într-un comunicat.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.