Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cel mai recent studiu realizat de cercetătorii chinezi răstoarnă complet percepția despre modul de propagare a coronavirusului și despre modalitățile prin care se poate infecta o persoană. Virusul ucigaș este mult mai periculos decât s-a crezut inițial.

Noul coronavirus poate rezista în aer timp de jumătate de oră, relevă cel mai recent studiu realizat de cercetătorii chinezi. Cu atât mai îngrijorătoare este informația cu cât este coroborată cu cea că virusul ucigaș poate ajunge până la oamenii aflați la 4,5 metri de sursa de infecție. Asta în condițiile în care autoritățile recomandă o distanță de siguranță de 1-2 metri.

În plus, virusul poate rezista zile întregi pe suprafeţele pe care cad stropi de respiraţie ale persoanelor infectate, ceea ce sporeşte riscul de contagiune, arată studiul. Iar timpul în care virusul rezistă pe o suprafaţă depinde de factori precum temperatura sau tipul de suprafață. La o temperatură de aproximativ 37 de grade Celsius, virusul poate supravieţui între două şi trei zile pe materiale precum sticla, pânza, metalul, plasticul sau hârtia, citează libertatea.ro studiul oamenilor de știință cin China, preluând presa chineză.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.