Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Raed Arafat a anunțat, duminică, că toate școlile în care sunt raportate cazuri de infecție cu noul coronavirus vor fi închise.

„S-au aprobat procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz sau a mai multor cazuri de infecţie cu coronavirus. Această procedură a fost redactată de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi nu ia în considerare doar aspectele medicale. Poate la nivelul comitetului judeţean care decide în final la propunerea DSP şi a Inspectoratului Şcolar din judeţul respectiv, poate să analizeze alte criterii decât cele medicale când ia această decizie: criterii sociale, discuţii cu părinţii şi aşa mai departe”, a declarat Raed Arafat.

Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise începând de duminică, a mai anunţat secretarul de stat Raed Arafat.

„Începând de astăzi, se aprobă luarea măsurii de interzicere a oricăror activități care presupun participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane”, a mai spus Arafat.

În plus, autorităţile române au decis, de asemenea, sistarea până la data de 31 martie a stagiilor practice în spitale pentru studenţii de la facultăţile medicină sau farmacie, precum şi vizitele aparţinătorilor. Excepţie fac studenţii care participă voluntari în spitale.

Raed Arafat a precizat că persoanele aflate în izolare şi care au cumpărat bilete pentru a pleca în străinătate nu vor avea voie să iasă din izolare.

Bilanțul cazurilor de coronavirus a ajuns la 13 în România.

Sâmbătă a fost confirmat şi primul caz de coronavirus din Capitală.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.