Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În lipsa unor măsuri drastice de prevenție și tratament, aproximativ 500.000 de copii din România vor suferi de obezitate, până în 2030, potrivit estimărilor făcute de Federația Mondială a Obezității, într-o amplă analiză privind obezitatea infantilă. Boli grave, care erau considerate boli ale adultului, precum diabetul de tip ll și steatohepatita (boala ficatului gras), în prezent sunt frecvent diagnosticate la copiii cu obezitate, avertizează medicii. Potrivit specialiştilor, tot mai mulţi copii cu probleme de greutate ajung în cabinetele medicale.

Obezitatea infantilă a devenit una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică în țările dezvoltate și în curs de dezvoltare. Potrivit unor studii internaționale, rata obezității infantile la nivel mondial a crescut de 10 ori în ultimele patru decenii, astfel că numărul copiilor diagnosticați cu obezitate a ajuns la aproximativ 124 de milioane.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.