Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a venit cu o veste grea pentru Partidul Național Liberali. Fostul premier a vorbit pe șleau despre mult-aşteptatul vot de învestitură al Guvernului Cîţu. Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat luni că parlamentarii formaţiunii vor fi prezenţi la votul de la învestirea Guvernului Cîţu, dar a precizat că ei nu susţin acest Executiv.

„Dacă se prezintă toţi la vot şi se ţin de cuvânt, vom avea guvern, iar noi rămânem în Opoziţie. Fac lucruri bune îi sprijinim, fac lucruri rele îi criticăm. (…) În faţa a trei crize să nu te răzgândeşti şi să o ţii cu a patra criză mi se pare o mare greşeală”, a spus Ponta, la Parlament, după întâlnirea cu liberalii, arătând că este nevoie de un guvern plin. Victor Ponta a mai afirmat, citat de CAPITAL, afirmat că în cadrul întâlnirii cu liberalii nu i s-a cerut să voteze într-un fel sau altul la învestirea Guvernului.

Și președintele USR, Dan Barna spune că, în urma întâlnirii cu premierul desemnat, Florin Cîţu, şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu a existat nicio solicitare de a vota sau nu Guvernul şi o decizie în acest sens o va lua în urma discuţiei cu colegii săi şi după performanţa miniştrilor în audierile din comisii, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. „Lucrurile au fost destul de simple, obiectivul este să avem un vot în Parlament să putem merge mai departe, să ieşim din această criză în care de fapt nu se întâmplă nimic şi stăm sub această administraţie a guvernului interimar”, a afirmat Dan Barna.

Chiar și președintele PNL și premierul în funcţie a dat asigurări că aleşii PNL se vor afla în sală la momentul votului şi că vor acţiona în limitele Constituţiei, ocolind răspunsul, când a fost întrebat dacă parlamentarii liberali vor vota pentru învestirea guverului Cîţu, remarcă ANTENA3. „PNL va face ce e mai bine pentru ţară, va acţiona în cadru constituţional (...). Parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi asta e normal pentru toţi parlamentarii, indiferent din ce formaţiune politică fac parte. Vor acţiona (parlamentarii PNL - n.r.) conform Constituţiei", a spus Orban.

Pe de altă parte, președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, marți, că partidul pe care îl conduce a decis, în urma negocierilor, să voteze Guvernul Cîțu, el subliniind că dorește ca România să aibă un Executiv stabil, cât mai curând posibil, anunță GÂNDUL. „Sunt încrezător că există premize pentru a depăși acest moment de blocaj. Cel puțin pe acest lucru mizează și insistă PMP, pentru că traversăm vremuri extrem de complicate și nu există date certe că se pot convoca într-un timp scurt alegeri anticipate și e nevoie de stabilitate”, a spus, marți, Tomac.

Și parlamentarii UDMR sunt pregătiţi să asigure majoritatea necesară pentru votarea Guvernului Cîţu, dar o decizie finală depinde de soarta Ordonanţei 26/2020 privind alegerile anticipate, a declarat luni liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, citat de AGERPRES. O delegaţie UDMR a avut consultări la Parlament pe tema situaţiei politice la zi, cu premierii interimar şi desemnat, Ludovic Orban şi Florin Cîţu, şi cu prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

Majoritatea PSD din Birourile permanente ale Parlamentului este „cantonată într-o atitudine iresponsabilă, de boicot, de blocare a procedurilor constituţionale'', a declarat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban. Orban s-a arătat ''neplăcut surprins'' de faptul că nu a fost stabilită data plenului reunit în care să fie supus votului Guvernul Cîţu, afirmă ADEVĂRUL. Potrivit acestuia, orice tergiversare şi "orice şmecherie procedurală" nu fac altceva decât să afecteze derularea procedurii de învestire a Guvernului.

Orban spune că o altă premieră este ”chiulul” PSD de la votul de învestire. Ludovic Orban a mai precizat că PNL se străduieşte să convingă grupurile parlamentare şi parlamentari individual să formeze o majoritate.

Audierea miniştrilor propuşi în Guvernul Cîţu va avea loc în comisiile parlamentare marţi, miercuri şi joi, şedinţa Parlamentului pentru învestire urmând să fie stabilită după audieri, au decis Birourile permanente reunite. Potrivit unor surse parlamentare, citate de UNIVERSUL, şedinţa de învestire a noului Guvern ar putea avea loc luni, 9 martie.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.