Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Avem dezvăluiri bombă din dosarul în care liderul PSD Codrin Ștefănescu este urmărit penal pentru mai multe infracțiuni de corupție, alături de alți 15 lider social-democrați. Interceptările din ședințele PSD sunt acum pe masa procurorilor.

„În ceea ce îl privește pe Ștefănescu se creează un precedent deosebit de periculos, nu doar pentru PSD, ci pentru orice partid politic din România. În speță, pentru a fi trași la răspundere liderii de la centru pentru deciziile politice luate în teritoriu, mi se pare că se creează un precedent periculos. Infracțiuniile importante din această cauză sunt date în competența unei alte instituții, adică DNA. De aceea a venit infracțiunea de grup infracțional”, a declarat Mihai Drăgan, avocatul lui Codrin Ștefănescu, la ANTENA3.

DIICOT a anunțat, vineri, că a început urmărirea penală împotriva a 16 persoane, acuzate între altele de săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj, abuz în serviciu. Potrivit LIBERTATEA, Codrin Ștefănescu, parlamentari, șeful Societății Naționale de Radiodifuziune și alte nume grele din PSD ar fi vizațe de o anchetă DIICOT și DGA legată de schimbări pe criterii politice în instituții din vestul țării.

Directorul general al Societății Române de Radiodifuziune, Georgică Severin a fost senator PSD în două legislaturi, 2008-2012 și 2012-2016, iar din 2017 conduce Radioul Public. JURNALUL NAȚIONAL afirmă că fostul senator PSD trebuie sa dea explicații cu privire la situația de la Radio Reșița, imixtiunea unor lideri PSD locali în politica editorială a postului de radio local prin impunerea unor jurnaliști apropiați partidului.

Codrin Ștefănescu a anunțat că a fost citat la DIICOT și a acuzat că „vânătoarea de pesediști a început în forță”. Ulterior, el a spus pentru AGERPRES că e chemat de procurori ca suspect pentru fapte săvârșite în calitatea sa de secretar general al PSD. Acesta a explicat că politicienii primesc, în urma votului, un mandat din partea populației, prin care fiecare partid își asumă un program de guvernare ce poate fi pus în aplicare cu oamenii pe care conducerea partidului îi pune pe anumite funcții.

În total, 16 persoane sunt cercetate de DIICOT pentru constituire de grup infracțional organizat, șantaj, complicitate la șantaj, folosirea influentei ori autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals material în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ.

Potrivit acuzațiilor DIICOT, în luna decembrie 2018, membrii grupului infracțional organizat s-au folosit de posibilitatea numirii unei persoane apropiate la conducerea organizației județene a unui partid politic, în speță PSD, în scopul preluării controlului asupra tuturor instituțiilor publice de la nivelul județului Caraș-Severin și asupra altor unități publice, care dispun de fonduri financiare importante, în scopul însușirii sumelor de bani prin contracte de servicii și lucrări executate parțial sau fictiv, susține CURENTUL.

Pe de altă parte, fostul ministru PSD al Sănătăţii, Sorina Pintea, se află în în arest preventiv, pentru 30 de zile, după ce Tribunalul București a luat această decizie, sâmbătă. Decizia nu este definitivă, dar până la judecarea apelului, fostul ministru trebuie să rămână în detenție. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiție publică, anunță DIGI24.

Fiul Sorinei Pintea, Ionuţ Pintea, publică o înregistrare video pe Facebook, în care susţine că s-a întâlnit cu denunţătorul mamei sale. Denunţătorul, pe nume Mihai Costea, i-ar fi spus că în circuitul şpăgii e implicat şi un alt fost ministru PSD, Liviu Pop, remarcă GÂNDUL. „Mi-a zis că a fost vorba despre încă patru plăţi, încă patru tranşe de bani, pe care el le-a făcut către Liviu Marian Pop: o dată - 40.000 de euro anul trecut, şi o dată câte 5.000 de euro tot către Marian Pop“, spune fiul Sorinei Pintea. Liviu Pop, cu voce tremurândă, la TV, a neagat acuzaţiile.

Asaltul procurorilor asupra membrilor importanţi ai PSD agravează şi mai mult situaţia partidului. ADEVĂRUL afirnă că este de presupus că miniştrii PNL au dat peste actele din ministere care incriminează grave fapte de corupţie şi le-au predat la DNA. Așa că este posibil să ne aşteptăm la lovituri peste lovituri în PSD, în frunte cu „agăţarea” senatorului Liviu Pop în afacerea Sorina Pintea.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.