Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un tânăr șofer român de TIR, recent întors dintr-o cursă din Italia, este suspect de infecție cu coronavirus. Tânărul s-a prezentat la Spitalul Județean Timișoara și a fost izolat la Boli Infecțioase.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, astăzi, că este vorba despre un tânăr care, în ultima perioadă, a lucrat ca șofer de TIR și s-a întors din cursă din Italia.

"Este un bărbat, șofer pe TIR, care a avut cursă în Italia. S-a întors și ieri a prezentat tuse, motiv pentru care s-a prezentat ca să fie evaluat. Este afebril. I s-au recoltat analize de gripă și de corona, la gripă este negativ, așteptăm rezultatele pentru coronavirus. Rămâne la Boli Infecțioase până primim rezultatele. În momentul în care rezultatul este negativ va merge la izolare la domiciliu, dacă este pozitiv atunci va rămâne pe secția specifică pentru pacienții bolnavi de coronavirus", a declarat medicul Virgil Musta pentru Mediafax.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș, evoluţia stării de sănătate a femeii de 38 de ani, din Timișoara, infectată cu coronavirus, este "bună".

"Starea pacientei este foarte bună. Doar tușește. O evoluție bună. Rămâne izolată în continuare", a precizat Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş.

Femeia de 38 de ani a călătorit, pe 17 februarie, în Bergamo, iar pe 25 februarie a prezentat primele simptome specifice coronavirusului.

Până în prezent, trei persoane au fost confirmate cu coronavirus în România.