Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Organizația Mondială a Sănătății a ridicat nivelul de amenințare legat de noul coronavirus la ”foarte ridicat”, din cauza propagării accelerate în special în Coreea de Sud și Iran, destablizând economia lumii, relatează AFP. În Coreea de Sud, autoritățile au înregistrat trei noi decese sâmbătă, bilanțul deceselor din țară urcând la 16. De asemenea, 594 de noi cazuri de contaminare au fost înregistrate. Cu aproape 3.000 de cazuri, Coreea de Sud este a doua cea mai afectată țară din lume de epidemie, după China.

Potrivit BBC Persia, cel puțin 210 persoane au murit în Iran. Acest bilanț, de șase ori mai ridicat decât cifrele oficiale, a fost negat de către guvern.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat vineri că a ridicat la "foarte ridicat" nivelul de amenințare legat de noul coronavirus și a făcut apel la țările care încă nu au fost atinse de epidemie să se pregătească pentru sosirea Covid-19, avertizând că a crede că sunt în siguranță ar fi o ”greșeală fatală”.

Integral pe Hotnews