Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un ambulanțier acuză că echipajele sunt trimise în localitățile unde sunt suspiciuni de coronavirus cu echipamente de „zidari și grădinari”, iar o asistentă spune că a fost trimisă singură la prelevare de probe pentru COVID-19. Conducerea instituției respinge acuzaţiile.

Cristi Aldescu, ambulanțier în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj susține că echipamentul pe care îl folosesc atunci când sunt trimiși la cazurile suspecte de coronavirus reprezintă un real pericol pentru sănătatea angajaților și pacienților.

Cristi Aldescu este și președintele Sindicatului Ambulanța Gorj.

„Echipamentul este pentru zidari, grădinari, pentru instalatori. La ultima tură, când am mers la serviciu, ne-au dat o mască pentru noi, ca echipaj și zece măști pentru bolnavi. Pe mașini sunt niște echipamente, niște combinezoane, se vede eticheta pe ele, cine le-a luat nu poate să ascundă, noi le-am fotografiat, care sunt recomandate pentru zugrăvi, mecanici, se văd acolo instrucțiunile, numai pentru partea medicală nu sunt. Sunt de acord, mergem la recoltat, ne trebuie bluză cu mânecă lungă, mănuși, cizme, nu avem așa ceva, ne ducem cu bocancii noștri. Asta e problema, nu că refuzăm, dar dorim să ne protejăm, avem familie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cristi Aldescu.

Integral pe Cotidianul