Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat, vineri, că un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara au fost depistați pozitiv la coronavirus. Cazul bărbatului din Maramureș: Este vorba de un bărbat de 45 de ani care vine din afara zonelor carantinate. Acesta s-a întors în țară pe 25 februarie el fiind bolnav încă din Italia. Acolo a mers la medic și i s-a prescris tratament simptomatic. S-a întors acasă, în România, unde a mers iarăși la medic pentru că avea febră.

A fost internat la clinica Boli infecțioase Maramureș unde a primit tratament simptomatic și se face testarea. Pentru că a început să se simtă din ce în ce mai rău, având insuficiență respiratorie, bărbatul a fost transferat la Cluj. Astăzi a venit confirmarea de pozitiv la coronavirus. Cazul femeii din Timișoara: Este o femeie de 38 de ani din Timișoara care pe 17 februarie merge o zi la Bergamo, se întoarce în România, iar pe 25 februarie prezintă un prim semn de stare alterată. Stare subfebrilă. Se prezintă la spital pe 27 pentru evaluare.

Se face testare si merge acasă în izolare. Astăzi, și testul acesteia este confirmat pozitiv. ”Femeia rămâne la centrul din Timișoara, iar bărbatul rămâne la centrul din Cluj”, a mai precizat secretarul de stat Nelu Tătaru. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a subliniat că cele două cazuri au venit din afara zonei unde este impusă carantinarea.