Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a reunit joi în şedinţa extraordinară, în contextul apariţiei primului caz de coronavirus pe teritoriul României. Radu Herjeu, membru CNA, a solicitat o monitorizare privind televiziunile care au difuzat miercuri seară numele şi datele personale ale persoanei depistate ca purtătoare a noului coronavirus.

CNA a decis să permită transmiterea unor recomandări prin care populaţia să fie prevenită cu privire la infecţia de coronavirus. „Aşteptăm spotul pe care îl vom difuza în regim de urgenţă tuturor radiodifuzorilor locali, naţionali şi regionali”, a spus Monica Gubernat, preşedintele CNA.

Lista de recomandări va fi difuzată din oră în oră şi include atât sfatul ”spală-te des pe mâini”, cât şi ”Folosiţi masca de protecţie numai dacă suspectaţi că sunteţi răcit sau sunteţi în apropierea oamenilor bolnavi.

Integral pe Capital