Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

799 de miliardari, dintre care 182 au apărut în ultimul an, graţie averilor făcute în sectoarele medicamentelor şi divertismentului online, arată clasamentul Hurun Global Rich List. Comparativ, în Statele Unite au apărut doar 59 de noi miliardari în cele 12 luni.

Deşi epidemia de coronavirus din China a afectat cea de-a doua economie a lumii, a crescut valoarea companiilor autohtone în domeniile educaţiei online, jocurilor online şi vaccinurilor. Servicii online pentru că o mare parte din chinezi au fost blocaţi în casă, iar de acest fapt au profitat miliardari precum Robin Li, co-fondatorul şi directorul motorului de căutare online Baidu, proprietarul platformei de video online iQiyi.

La fel, şi-au sporit averea şi antreprenorii specializaţi în dezvoltarea de vaccinuri precum An Kang de la Hualan Biological Engineering şi Jiang Rensheng de la Zhifei Biological Products. Jack Ma, proprietarul grupului chinez de comerţ electronic Alibaba Group, este pe prima poziţie, cu o avere de 45 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 21 la nivel mondial.

Integral pe Naţional