Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După toate datele existente, desemnarea făcută de preşedinte în persoana lui Florin Cîţu a fost făcută să nu treacă de parlament. Propunerea a oripilat partidele PSD şi Pro România. UDMR stă în expectativă, să vadă ce ar căpăta de la noul premier. Şedinţa PNL, în care se va stabili lista miniştrilor şi programul de guvernare, anunţată abrupt pentru vineri dimineaţă, pare să indice că nu se va schimba nimic.

Nu vor exista negocieri cu USL, UDMR şi PMP pentru a se ajunge la un guvern de coaliţie. În aceste condiţii, nici UDMR nu va fi de acord cu instalarea noului premier. Aşa pare în momentul de faţă. Cu sau fără cvorum, nici nu mai are importanţă. Mai trec 15 zile până la programarea în parlament a şedinţei de validare a noului guvern. Decisivă va fi poziţia parlamentarilor din toate partidele, care nu vor mai prinde un loc în viitorul parlament. Aceştia nu vor veni la şedinţă, să facă cvorum, astfel încât primul pas spre dizolvarea parlamentului să fie făcut. Şi să piardă 7000 de euro/lună, timp de şase luni, plus pensia specială, plus alte avantaje ce rezultă din poziţia de parlamentar. Acesta este principalul motiv pentru care nu se va face cvorum nici la validarea guvernului Cîţu.

Integral pe Adevărul