Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Lista miniștrilor Guvernul Cîțu este aproape identică cu cea din Guvernul Orban, cu doar câteva excepții. Nume noi ar urma să fie la Finanţe şi la Dezvoltare. De asemenea, se pare că este foarte posibil ca Ludovic Orban să nu intre în noul Guvern. Surse din conducerea PNL au precizat pentru ADEVĂRUL că Ludovic Orban pare decis să nu intre în Guvern pe funcţia de vicepremier.

Nnoul Guvern va avea aceiaşi miniştri, cu exceptia Violetei Alexandru, ministrul Muncii, şi a lui Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării. Și, desigur, un nou ministru al Finanțelor, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

Viceliderul deputaților PNL Lucian Ovidiu Heiuș ar putea fi propunerea în funcția de ministru de Finanțe, eliberată de premierul desemnat Florin Cîțu , susține COTIDIANUL. Heiuş este un ales mai puţin cunoscut, dar cu experienţă pe partea de finanţe şi economie, potrivit unor surse politice. Heiuş a fost director al ANAF Hunedoara aproape nouă ani, în perioada 2005-2016, înainte de a fi ales deputat.

O schimbare sigură va avea loc la Ministerul Dezvoltării, însă nu e clar numele viitorului ministru, în condiţiile în care Ion Ştefan vrea să candideze la locale, precizează CAPITAL. Variantele aflate în discuţie sunt Florin Roman, lider al deputaţilor PNL, şi Raluca Turcan, în prezent vicepremier interimar. În funcţie de discuţiile din cadrul şedinţei de azi, Turcan şi Roman îşi vor împărţi funcţiile de ministru al Dezvoltării şi cea de lider al deputaţilor.

După ce președintele Iohannis a decis nominalizarea lui Florin Cîțu în funcția de premier, liberalii au decis să se miște cât mai repede cu depunerea programului de guvernare al Cabinetului Cîţu şi cu noua listă de miniştri. Conducerea PNL se va întâlni vineri dimineaţă pentru a vota noul program de guvernare şi pentru a valida echipa de miniştri a Cabinetului Cîţu.

Membrii Cabinetului vor fi audiții în comisii și vor primi avize, apoi plenul reunit al Parlamentului va vota învestirea Executivului. Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seara, pe Florin Cîțu premier, amintește DIGI24. Decizia a fost luată în urma consultărilor pe care șeful statului le-a avut cu liderii partidelor parlamentare. Desemnarea lui Florin Cîțu ca premier de către președintele Klaus Iohannis are ca obiectiv deblocarea situației politice create de PSD, a spus, miercuri seară, Ludovic Orban. Florin Cîțu a spus că numirea sa este o garanție a continuității PNL la guvernare.

PSD a transmis joi, că are ca prioritate instalarea unui guvern stabil şi aşteaptă cât mai repede programul de guvernare şi lista miniştrilor în Parlament, amintește ADEVĂRUL. „În aceste momente, luptele politice nu-şi au rostul”, au transmis social-democraţii, care şi-au exprimat speranţa că PNL va vota propriul guvern.
 
Și președintele Pro România, Victor Ponta, consideră că Guvernul lui Florin Cîțu va fi învestit pentru că ar obține voturile necesare, anunță ANTENA3. Mai mult, liderul Pro România a precizat și care ar fi situația în care noul Guvern nu va trece. ”Eu cred că în condițiile actuale, în care avem un caz confirmat (infecție cu coronavirus, n.r.), cred că vom avea mai multe cazuri confirmate, și în situația actuală politică, eu cred că avem nevoie de un Guvern. Voturile le au.

Asta înseamnă că se votează. Noi nu o să votăm pentru că nu am fost de acord, probabil că nici PSD-ul nu o să-i voteze, dar ei au voturile. Să se apuce de treabă. Singura variantă în care Guvernul Cîțu nu va trece este aceea în care PNL nu își votează propriul Guvern”, a precizat Victor Ponta.

Şi social-democraţii par decişi să fie prezenţi la votul de învestire, însă nu au luat decizia dacă îşi vor exprima opţiunea sau doar stau în sală, constată ROMÂNIA LIBERĂ. Senatorul Lucian Romaşcanu a precizat, joi, că PNL ar putea să strângă majoritatea pentru trecerea Guvernului Cîţu, dacă vrea cu adevărat, dând de înţeles că ar putea să mai existe trădări la nivelul PSD.