Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ludovic Orban şi-a depus mandatul. Preşedintele va face o nouă nominalizare. Klaus Iohannis spune că de vină este PSD. Dar operaţiunea „anticipate”s-a soldat cu trei eşecuri majore. Nu vor fi anticipate, nu vor fi alegeri în două tururi pentru primari, Ludovic Orban îşi pierde postul. PSD a jucat la rupere şi Curtea Constituţională a contribuit decisiv la acest deznodământ. Dar erori au fost.

Prima, despre PSD nu trebuia să-şi facă nimeni iluzii. Partidul este acelaşi, cu alte figuri la butoane. Dar nu era de datoria PSD să ajute la îndeplinirea obiectivelor PNL. Dacă s-au aşteptat la o viaţă uşoară la guvernare, cu un PSD în degringoladă, liberalii s-au înşelat. A doua, nu intri în proceduri pe care nu le controlezi şi nu ştii cum să mai ieşi din ele. PNL s-a expus extrem de mult în momentul în care şi-a angajat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Dacă a mizat pe pasivitatea PSD care ar fi asistat cu braţele încrucişate la demantelarea puterii sale în teritoriu, PNL a dat dovadă de naivitate politică.

Integral pe Adevărul