Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aproape 20.000 de ferme care creşteau animale precum păuni, zibete, porci spinoşi, struţi, gâşte sălbatice şi mistreţi au fost închise în China după izbucnirea epidemiei de coronavirus, cifre care arată scala comerţului cu specii sălbatice din această ţară, relatează The Guardian.

Dacă în urmă cu doar câteva săptămâni agenţiile guvernamentale promovau creşterea animalelor sălbatice în zonele rurale sărace, de la izbucnirea noii epidemii care a depăşit nivelul de răspândire al SARS, ameninţând să se transforme într-o pandemie, China a interzis temporar comerţul cu specii sălbatice, lăsând fermierii să se descurce cu animalele din crescătorii.
Luni Congresul Popular Naţional a adoptat noi măsuri de restricţionare a comerţului, interzicând consumul de specii sălbatice şi vânzarea cărnii de vânat de orice fel.

Totuşi până la adoptarea unei noi legislaţii China va continua să crească animale pentru medicina tradiţională chineză, blană şi piele, care furnizează o piaţă profitabilă ce alimentează braconajul illegal de animale precum tigrii şi pangolinii.

În ultimii ani China a susţinut domesticirea vieţii sălbatice ca parte a dezvoltării rurale, ecoturismului şi ameliorarea sărăciei.

Un raport din 2017 de către Academia chineză de Inginerie a evaluat industria la 57 de miliarde de euro. În ciuda epidemiei de SARS care a izbucnit de transferul la oameni a unui coronavirs de la zibetă, Administraţia Forestieră din China a continuat să încurajeze fermierii să le crească şi să le consume alături de alte animale precum pangolinii care furnizează ingrediente pentru medicina chineză.

Integral pe Adevărul